Εκδρομές Γεωργιούπολη Φαράγγι της Σαμαριάς




 https://www.facebook.com/GEORGIOUPOLI.SIGELOS.TAXI.SERVICE/

Μας αρέσει να σας ακούμε!

TΗΛ 6970902895



Το Ballos Travel Agency προσφέρει ημερήσιες εκδρομές που αναχωρούν κάθε Τετάρτη και Κυριακή από τη Γεωργιούπολη στο οροπέδιο Ομαλού και το Φαραγκά ή το Ξυλόσκαλο, που είναι η είσοδος στο φαράγγι της Σαμαριάς και η αρχή της μακράν της πιο δημοφιλής πεζοπορίας στην Κρήτη.


                 
 https://www.facebook.com/GEORGIOUPOLI.SIGELOS.TAXI.SERVICE/

Μας αρέσει να σας ακούμε!

TΗΛ 6970902895
  


Ο προπονητής μας αφήνει τη Γεωργιούπολη νωρίς το πρωί, αφού πάρει τους πελάτες μας από τα ξενοδοχεία ή τα καταλύματά τους. μετά από μια άνετη διαδρομή περίπου 1 ώρας και 20 λεπτών φτάνουμε στο οροπέδιο του Ομαλού όπου έχουμε 30 λεπτά διάλειμμα πριν φτάσουμε στην είσοδο του φαραγγιού.
Οι πελάτες μας έχουν την επιλογή να επιλέξουν για μια πεζοπορία με οδηγό (€ -----), ή μια πεζοπορία χωρίς οδηγό (€ -----). 

Όταν φτάσετε στο τέλος του φαραγγιού στην Αγία Ρουμέλη, θα πρέπει να αγοράσετε το ακτοπλοϊκό σας εισιτήριο εκεί. Σας συνιστούμε να κάνετε την αγορά σας στο Taverna Paradise, όπου μπορείτε επίσης να καθίσετε, να χαλαρώσετε και να φάτε κάτι εάν το επιθυμείτε.
Το πλοίο αφήνει την Αγία Ρουμέλη στις 17.30 αιχμηρές, για να σας μεταφέρει στη Χώρα Σφακίων όπου ο προπονητής μας σας περιμένει για το ταξίδι επιστροφής σας στη Γεωργιούπολη.
Το Φαράγγι της Σαμαριάς είναι το μακρύτερο κι ίσως το επιβλητικότερο φαράγγι της Ευρώπης, και σίγουρα το πιο περπατημένο μονοπάτι της Ελλάδας.
               
 https://www.facebook.com/GEORGIOUPOLI.SIGELOS.TAXI.SERVICE/

Μας αρέσει να σας ακούμε!

TΗΛ 6970902895

Το Συμβούλιο της Ευρώπης το έχει ανακηρύξει μνημείο φυσικής ομορφιάς και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εθνικούς δρυμούς της χώρας.



  

Το μήκος του φαραγγιού φτάνει τα 18 χλμ. και το πλάτος του κυμαίνεται από τα 150 μ. ως τα 3-4 μ. στο στενότερο σημείο του, τις διάσημες «Σιδερόπορτες». Στο παρελθόν αποτέλεσε πολύ συχνά καταφύγιο των ντόπιων για να γλιτώσουν από τις σφαγές των κατακτητών. Ενδεικτικά, το 1770, μετά την επανάσταση του Δασκαλογιάννη, εδώ κατέφυγαν χιλιάδες γυναικόπαιδα Σφακιανών.